Faművesség

Hungarian Arts&Crafts

Egy határozott karakter

2016. július 18. 09:22 - faktura

Íróasztal

gyerek íróasztal

Van egy kép ebben a posztban. A legelső. Ez is azok közé a bútorok közé tartozik, amiket nem igazán szeretnék még egyszer ugyanúgy elkészíteni. De a hangulata megtetszett egy kisfiúnak, tervezni kellett egy hasonlót.

Vannak bútorok, amiknél nagyon nem mindegy, hogy hol, milyen hangulatban születnek meg. Ennek az első rajza egy napsütéses tavaszi délután készült, a szombathelyi Dési iskola előtt egy padon. Fél órám volt, a fiam csellóórája közben vettem elő a rajzmappát. Ötletek már voltak, nem nulláról kezdődött a munka. Ez készült:

gyerek íróasztal terv

A kisfiú (a csellós) elégedett volt vele. A biztonság kedvéért lerajzoltatta velem az autónkat is, és mehettünk tovább. 

Aztán lettek variációk is, a poszt végén lesz egy indafotós galéria, abban több változat is megjelenik.

Az asztal a műhelyszlengben a "Lóláb" munkanevet kapta.

Kellett hozzá egy szék is. Nem a már bevált ergonomikus ülőbútor került mellé. Egy teljesen hagyományos, négylábú, asztalos szerkezetű széket terveztem, állítható magasságú lábtámasszal kiegészítve . A bejegyzés második felében arról is lesznek képek.

fa íróasztal

Nagy meglepetéseket nem ígért a munka, de több volt egyszerű rutinnál. Megszerettem (különben nem írnék róla), kedves, érdekes részletei alakultak ki. Genetikai csavar, hogy egy lólábú asztalnak hogyan lehet Röfi nevű gyermeke. De így lett, erre a fiókos szekrénykére nem tudok másként gondolni, mint egy eleven, sivalkodó okos kis malacra.fiókos íróasztalA látszat csal, nem kettő, hanem három fiók lakik benne:

Gyerek íróasztal

A széket, ami a bútor mellé került, el tudnám képzelni egy étkezőasztal társaságában is. Sőt, leginkább ott tudom elképzelni :)
Étkező szék
De igyekszik Ő megfelelni a szerepének, nem is sikertelenül. Lássuk csak a már említett, állítható magasságú lábtámasszal:

SZÉK

Az asztal égerfából készült el. Nagyon szeretem ezt az anyagot gyerekbútorokhoz. Homogén, és olajozva kellemes meleg, barátságos színe, fénye van. A széket viszont mindenképpen keményfából akartam, az bükkfából van.

Végül pedig az a galéria, amiben több kép, illetve különféle vázlatok is vannak a bútoregyüttesről:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://famuves.blog.hu/api/trackback/id/tr258897552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása