Faművesség

Hungarian Arts&Crafts

Diófa ágyak, óra

2015. július 18. 22:59 - faktura

Lett két ágy.

design ágy

Felnőtt méretű bútorok, de gyerekeknek készültek. Nagyon egyszerű forma, gondosan kialakított arányok, kidolgozott részletek, kevés játék a szerkezettel.  Beleillenek a könyvespolc-dohányzóasztal sorba.

Ágy diófából

Ami határozottan különbözővé teszi őket, az leginkább a felhasznált anyag. Tudatos tervezés és néhány véletlen okán a kőris mellett a dió (Juglans regia) és a fekete dió (Juglans nigra) határozza meg a megjelenésüket. Ezek is olyan bútorok, amelyeknél sajnálom, hogy az egyik oldaluk a fal felé fordul.

Diófa rajzolat

Minden alkatrész, és minden alkatrész mindkét oldala egyedülálló szín- és rajzolatgazdagságot mutat. A dióban a világos sárga, a szürkészöld, a kéken át a barna árnyalatai játszanak, egészen a feketéig. Ehhez adódik a fekete dió a maga bíboros, néha lila beütésével.  Az alábbi képen az ágy hosszú oldala fekete dió, a láb hazai dió.

Design bútor
És egy másik karakteres láb:

dió, design

A lábak anyagát párosával válogatva több darabot félretettem, amik végül nem kerültek be a bútorba. Egyet ki is véstem a többivel együtt, és csak az utolsó körben esett ki. Ez lett belőle:

falióra fából

A dió harsány megjelenése mellett kevesebb szó esik a másik szép (világos) anyagról. A grafikus felületű kőris egyenrangú társa a diónak. Itt a fiókok eleje látszik, a két darab egy anyagból lett kivágva, a szálak futása egybefüggő rajzot mutat:

Design, kőris, bútor

A nemes, természetes fafelületek velejárói a hibák is. Ezek egy része viszont nem maradhat a bútoron. A pótlások a tárgyak jellegzetes elemei, a design részét képezik:

kézműves dió bútor

És egy animáció. Az ágyakról nem készült kép matraccal együtt, ahol van, az képszerkesztő programmal lett odarajzolva:

ágy gif

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://famuves.blog.hu/api/trackback/id/tr127638248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása