Faművesség

Hungarian Arts&Crafts

BÖLCSŐ

2009. január 29. 17:53 - faktura

 

Bölcső

A faktura.hu oldal a leglátogatottabb lapja a hagyomány fül alatti bölcső. Ez indított arra, hogy bölcső ügyben tovább menjek, készítsek egyszerűbb vonalú, és függesztett darabokat is. Úgy tűnt, érdemes külön oldalon összegyűjteni ezeket - ez a bölcsőbolt.hu. Ami az eddig említett helyekről kimaradt, az kerül ide: szerkezeti részletek, „werk” fotók, munkafázisok. Nem csak szakembereknek: leendő bölcsőhasználóknak is tanulságos lehet.

Bölcső

 

A fent látható kép egy cseresznyefa bölcső, örök darab: ékelt átmenő csapokkal van összerakva. Egyik végén Nap, a másikon Hold faragás.

Bölcső faragás

 Ez a típus meglehetős sikerrel szerepel mint nászajándék. Mivel szétszedhetetlen - igazából: szétrobbanthatatlan - darab, aki kapja, kénytelen együtt lakni egy kb 1 m x 70 x 70 cm-es bútorral. Ezt persze nem kell sorscsapásként megélni: Adott egy eszköz, amiben a gyerek mellett tárolható ágynemű, játék, (virág?) stb...
Aki mégsem akar magának bölcsőt mint tárolóbútort, vehet lapra szerelt kivitelt. Ez postán is továbbítható, ha a baba kinövi szétszedhető, elrakható, vagy egy kisautó hátsó ülésén elszállítható a barátokhoz tovább-felhasználásra.  Az alábbi képen : lapra szerelt bölcső, faragással, natúr felülettel (olajozva sincs).

lapra szerelt bölcső

  

És ugyanez egyszerűbben: az oldalsó pálcasor esztergált mintás helyett lehet egyenes, lekerekített hasáb. Szintén erdei fenyő, de itt olajozva és viaszolva. fenyő bölcső egyenes pálcákkal

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://famuves.blog.hu/api/trackback/id/tr15910674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása