Faművesség

Hungarian Arts&Crafts

Egy ír csoda

2011. szeptember 23. 00:27 - faktura

A Designspotter-en mindenféle népeket találni, a lelkes álmodozók és a szikár profik egyaránt ott nyüzsögnek. (Magam is odaszemtelenkedtem, fel is kerültek a beküldött munkák, jóllehet nem kimondottan a designbútor kategóriába sorolódnak. Már ha soroljuk őket ide-oda.)

Hát az írek...  az egyik a dohányiparból pottyant ide, a másik az ír-olvas-énekel-szervez típusú aktív feleség, talán Amerikából.

Zelouf and Bell

Nem minden darab nyűgöz le, amit a Zelouf&Bell páros (és munkatársaik) produkálnak. De ami tetszik, az nagyon. Pontosabban ami tetszik, az úgy tetszik, hogy fenntartás nélkül fogadom el, olyan világot teremtenek, aminek szeretnék a részese lenni. Bátran nyúlnak anyagokhoz és formákhoz, olyan felületeket alkalmaznak, amik más kezéből kikerülve olcsó ripacskodásnak látszanának. Náluk valamiért nem.


Zelouf and Bell

Zelouf and Bell

Zelouf and Bell-Ireland

Z&B


Érdemes egy mondatot vesztegetni a honlap nyitó képeire. Van rajtuk egy bárszekrény. (Biztosan van olyan környezet, ahol szépnek látszik.)  Mellette bizonyára Michael Bell áll. A bal oldani képen orrát magasan tartva szegezi szemét az objektívre, a jobb oldalin - a már kinyitott bútor mellett - egy bizarr színű italosüveget stíröl komoly figyelemmel. Mivel rám is hatnak az írekről terjesztett sztereotipikus mendemondák, azt is elhiszem, hogy a fotózás után poharat vett elő, megkínálta a fotóst és a fejét alig hátrarántva leküldött egy felest.
Az indító kép olyan, mint a bútoraik: nem magától értetődő, de bejön.


Michael Bell
 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://famuves.blog.hu/api/trackback/id/tr533247433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása