Faművesség

Hungarian Arts&Crafts

European Design Exhibition - Düsseldorf, 2011

2011. április 22. 15:07 - faktura

Design Exhibition Dusseldorf 2011

  Szolgálati közlemény:
2011 május 7-21.-ig sajátos kiállítás lesz Düsseldorfban (az ugyanott zajló Eurovíziós Dalfesztivál három napja előtt, alatt és után). A szervezők a tévés dalversenyen részt vevő államokból kértek fel tervezőket, hogy készítsenek egy-egy támla nélküli ülőbútort (stool) – azt kutatva, hogy egy tárgy megfogalmazása ugyanúgy megkülönbözteti-e egymástól az országokat, mint a nyelv, a konyha, vagy az eltérő hagyományok. Magyarországot Pais-Horváth Péter képviseli. Az meg én volnék.

 Pais-Horváth Péter

2011 február 23-án kaptam egy email-t. Tárgy: European Design Exhibition Feladó: Konrad. Kevésen múlt, hogy nem töröltem, valamelyest hasonlított egy spamre. Aztán kicsit utánanéztem, a felkérést elküldő designer (Konrad Jesdinsky) és a szervező csoportosulás (Anonymous Design) egyaránt létező entitásnak látszott. Utóbbi pedig egy szimpatikusan hangzó manifesztumot is megfogalmazott.Hokedli

A darab – tulajdonképpen egy fejőszékre hajazó hokedli – elkészült.Ülőke design

Nemrég került ki a résztvevők listája. Vegyes társaság, de az látható, hogy a többség az aktuális irányzatok körül sertepertélő designer. Igazából még mindig nem értem, hogy kerültem közéjük. Az internetes kereső elsőként az én oldalamat dobta ki? Vagy tudatosan törekedtek arra, hogy a tiszta, esetenként steril munkák között legyen néhány „földszagú”, műhelyszagú munka is? (A svájci kolléga egyébként még az, aki hozzám valamennyire hasonló világot képvisel. Csak olyan svájci módon: pontosabban, tisztábban, egyértelműbben. Heinz Baumann a neve.)

A kiállítás helyszíne:
Galerie Teilmöbliert
Düsseldorf
Lorettostrasse 9.


Időközben találtam egy német blogot, ahol a külső szemlélő nézőpontjából írnak az eseményről. (Jó angolsággal.)
http://blog.smow.com/2011/03/eurodesignexhibition-sit-down-please-40-stools-from-40-countries/

Design-fanoknak amúgy is ajánlott. Főoldal: http://blog.smow.com
Időközben a hokedli felkerült a honlapomra is: http://www.faktura.hu/HOKEDLI.htm
 

 

 

Teilmöbliert Düsseldorf


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://famuves.blog.hu/api/trackback/id/tr662847695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fotozok.hu 2011.05.09. 20:59:48

Kedves Péter! Szívből gratulálok a meghíváshoz és a munkához is, nagyon szép lett. Csakúgy, mint a korábbi remekművei. Csak azt sajnálom, hogy viszonylag ritkák a bejegyzések, pedig nagyon szívesen gyönyörködnék a munkáiban, illetve tanulnék leírásaiból.
Üdv

faktura · http://famuves.blog.hu 2011.05.13. 22:51:48

@fotozok.hu:
Mindig öröm ilyen hozzászólásokat olvasni, KÖSZÖNÖM.
Szívesen írnék gyakrabban, de általában mire a gép elé kerülök, már lemerülőben vannak a telepeim. Van is néhány elkezdett vázlatom, ezek várnak-várnak...
Egy érdekes szék viszont hamarosan biztosan érkezik:)
süti beállítások módosítása